onsdag 3 december 2014

hemma gjord pasta

 
Har ni aldrig gjort pasta hemma så kan jag varmt rekommendera er att göra de. Mer färsk pasta kan man ju inte få. Det är väldigt enkelt och tar absolut inte lång tid.
Recept: 200g vetemjöl
salt
2 ägg
1msk olivolja
Ta nästan all mjöl i en skål tillsammans med saltet. Spara bara lite till ut baket. Gör ett hål i mitten, vispa i hopa ägg och olja i en annan skål och häll sedan de i hålet. Ta en gaffel och gör försiktigt i mjölet till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 min. Dela sedan i fyra delar och kavla ut. Har man ingen pastamaskin så är det bara att kavla pastan tunt och vika den och skära den som man vill ha den. Låt gärna pastan hänga och torka en liten stund innan kokning.

 
Denna gången lyckades jag även göra pastan glutenfri.
Recept:
Först 2dl röd finax mjöl
salt
1msk fiberhusk
2 ägg
1 msk olivolja
knappt ½ dl mjöl till
Gör på samma vis som ovan och se hur fast degen är innan du tar i den sista mjölen, Släpper den från fingrarna så e den perfekt. 

 
Ja mamma har ju maten så de hon ska göra får ju Lina snällt följa med på.
Så nu har vi varit ute en sväng med traktorn :) Så fort de rulla sov hon men stanna vi var vi tvungna att se vad som hände.

 
Det börjar bli roligt att leka själv och upptäcka sina händer. För dom e ju så goda nu :)
Ja de e gött och njuta av denna tiden.
Igår var det första gången vi var på föräldragrupp i Degeberga. Mycket trevligt och de ser vi fram mot dom andra träffarna också.
 
Ha de så bra mina vänner!!
Tjao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar